Mobilsurfandet ökar bland landets seniorer

Mobilsurfandet i Sverige har ökat med 40 procent under det senaste året. Den grupp som ökar sitt mobilsurfande mest är personer över 70 år. Det visar statistik från Telenors kommande rapport över mobilsurfandet i Sverige.
Telenors statistik visar att det sker en surfboom hos seniorer i Sverige. Bara under det senaste året har personer över 70 år ökat sin mobilsurf med 63 procent och allra störst är ökningen för dem som bor i den norrländska glesbygden, i synnerhet i Norrbotten. Här har seniorerna ökat sitt mobilsurfande med 160 procent under det senaste året.
Läs också: Nära hälften av alla runt 30 år använder en reklamblockerare
– Det är kul att se att seniorerna har börjat surfa ikapp. Detta är även glädjande siffror eftersom vi lagt så stor vikt vid att bygga ut nätet i glesbygden. Mobilnäten utanför städerna håller nu generellt bra kvalitet och det är extra viktigt eftersom många områden samtidigt förlorat sin tillgång till det fasta kopparnätet. Det är glädjande att se att vi gör digitaliseringen tillgängligare för fler med våra stora satsningar på mobila nät och fiber, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.
Även om seniorerna ökar mest i Sverige är det personer mellan 18-30 år som förbrukar mest data, närmare sex gånger så mycket som seniorerna. Framförallt är det strömmad video såsom Youtube som driver dataförbrukningen.