Mobilitetsexperten om Thomas Cook: “Osannolikt att de är det sista offret”

Efter beskedet om att resebolaget Thomas Cook begärs i konkurs har många analyserat och kommenterat konkursen och vilka följder den får. En av de som kommenterat är Stefan Spendrup, expert på mobilitetsteknik för företag på SOTI:

Gårdagens kollaps i Thomas Cook är en viktig påminnelse om att flygbolag och researrangörer omedelbart måste anpassa sig för att överleva i dagens konkurrensutsatta landskap. Det är absolut nödvändigt att de har en effektiv strategi för sin affärsmobilitet för att hålla jämna steg med de allt mer utmanande förändringarna i konsumenternas efterfrågan. Den tekniska utvecklingen tillsammans med en gör-det-själv-mentalitet att plocka ihop sina egna paketresor har visat sig bli för mycket för Thomas Cook, och det är osannolikt att de är det sista offret i resebranschen, säger Stefan Spendrup, Norden- och Västeuropachef på Enterprise Mobility-företaget SOTI.

De senaste åren har innovationer som sakernas internet, IoT, och artificiell intelligens, AI, totalt omkastat hur varumärken interagerar med sina kunder. Dessa nya teknologier har gjort att flygbolag och researrangörer nu kan tillhandahålla en helt annan nivå av kundupplevelse, men det gör också att kundernas förväntningar på upplevelsen ökat, säger Stefan Spendrup.

För att överleva i den mycket konkurrensutsatta resesektorn måste flygbolag och resebyråer förnya sig och utnyttja alla de möjligheter som tekniken nu erbjuder för att utveckla kundresan. De måste kunna ge datadriven information i realtid för att förbättra sina interaktioner med kunder och försäkra sig om att de håller fokus på ständigt föränderliga kundkrav i den digitala utvecklingsåldern, säger Stefan Spendrup.