Mobilen tar upp 50 procent av ungas tid

Enligt en ny undersökning kring vårt mobilanvändande och dess påverkan på andra plattformar visar att de mellan 16-24 redan i år kommer spendera lika mycket tid vid mobilen som vid exempelvis datorn – en siffra som bedöms öka under de kommande åren.

GlobalWebIndex, som står bakom undersökningen, tror att om denna trend fortsätter som kommer mobilen att stå för mer internetanvändande än alla andra plattformar tillsammans år 2019! Rätt imponerande.

Läs mer: Infografik: Millennials föredrar Apple och shoppar mest online

Denna “mobile tipping point” är alltså den förväntade perioden då mobilen “tar över”, alltså blir den mest frekvent använda enheten i våra vardagsliv. Nu är ju förresten ålder en viktig faktor.

När det gäller “allmän” internetanvändning, så ligger siffran på 62 procent mot 38 procents mobilanvändande. Det är alltså först när man går ner på gruppen mellan 16-24 år som man kan se 50-50 siffran. Men i takt med att dessa blir äldre (och de äldre förändrar sina vanor?), och fler, så kommer alltså siffrorna att fortsätta gå mot mobiltelefonen.

En annan intressant faktor är också det geografiska läget. Det är främst Mellanöstern och Latinamerika som står för mobilanvändningens framgång, och har redan passerat “mobile tipping point” – medan vi i Europa och Nordamerika inte kommer att göra det förrän mot decenniets slut.

Laptops och stationära datorer kommer säkert inte att sluta användas på långa vägar, men klart är att sättet vi använder internet på klart kommer att förändras till mobiltelefonens fördel under de kommande åren.

Det kan vara värt att tänka på för framtida annonskampanjer, i synnerhet för de riktade mot yngre användare.