Mobilen på väg att bli den främsta enheten för videotittande

Enligt en ny undersökning från techfirman AOL så är det mobilen som redan nu håller på att bli den största källan för konsumenternas videotittande.
Rapporten från AOL (läs mer här) visar att vi nu tittar på videos lika mycket på mobilen som vi gör på våra datorer. Faktum är att i snitt 57 procent tittar dagligen på videos via mobilen, jämfört med 58 procent som gör det på datorn.
Läs mer: Videotittandet i mobilen ökar med i snitt 200 timmar per år
Inom de kommande sex månaderna så räknar 62 procent att de kommer titta på mer video, något som bevisas av de stadigt ökande siffrorna. Hela 77 procent uppger att de inte kan leva utan sin mobil och att de alltid har den inom räckvidd, så oddsen att det blir just mobilen som man kommer se videon på ökar därmed.
Videoformatet som ökar mest är korta videos – 42 procent tittar på videos som är kortare än 5 minuter dagligen, medan videoklipp som är kortare får färre visningar ju längre de är. Livevideos är också populärt, och 65 procent använder sin smartphone för att titta på dessa livestreamingar.
I takt med dessa siffror så ökar även mängden investeringar i mobilannonsering, som förväntas öka med minst 25 procent under 2017 enligt undersökta annonsörer. Ännu fler publicister tror på detta (57 procent). Pengarna skiftas över från TV-budgetarna.