Mobilen är nu största porrkanalen

Porrsajten PornHub har sammanställt besöksstatistik för 2014 som visar en massiv ökning av visningar i mobilen, skriver DailyMail. Enligt sajten är mobilen för första gången den största plattformen och den fortsätter bara att växa.

Mobilporren ökade med 12 procent jämfört med föregående år och är nu den största plattformen för PornHub. En genomsnittlig dag besöker 45 procent av besökarna sajten med sin mobil, 44 procent med sin laptop och 11 procent med plattan.

Läs också: Mobilen är nu första skärm

Porrindustrin har alltid legat i framkant på internet både vad det gäller trafikstrategier, betalningsmodeller, infrastruktur och så kallad funneling (att driva besökaren till bestämda delar av sajten). Bland annat är det porrindustrin som utvecklade det betalsystem som flera stora banker använder idag samt betalningar PPV som mediabranschen jobbar med.

Att nu även porrsajter har mobilen som sin största plattform kommer se utvecklingstakten inom mobil att öka ännu mer och driva mobilt innehåll mot nya dimensioner. Det kommer att bli ett mycket spännande år för mobilen. Andra branscher ska hålla kolla på utvecklingen inom porrindustrin för det är där både användare och pengar finns i överflöd.

pornhub-2014-event-traffic

> Läs mer här på PornHubs blogg (länken går inte till pornografiskt innehåll)