Mobilbaserad marknadsföring växer i Europa – trots oro för bristande integritetsskydd

Enligt nya resultat från en studie kring mobilbaserad annonsering i den så kallade EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) visar att nästan alla företag och mediebyråer planerar ökade satsningar under det kommande året. Mobil-video och VR är på frammarsch, men samtidigt oroar man sig för konsumenternas integritetssäkerhet.

Läs mer: Det är viktigare än någonsin att ha en färdig mobilstrategi

Rapporten “The State of the Industry: Mobile Marketing in EMEA” från analysföretaget Warc och organisationen “Mobile Marketing Association” är baserad på undersökningar utförda på 378 professionella marknadsförare och analytiker i 42 av regionens marknader.

Det visar sig att:

  • 91 procent planerar öka den mobila budgeten under de kommande 12 månaderna
  • 45 procent tror att sagda budgetar kommer öka med minst 25 procent.
  • 65 procent av de undersökta tror på mobil video och tänker använda det i sina kampanjer
  • 56 procent tänker också använda sig av lokaliseringsdata för sina riktade annonser
  • 42 procent tror att de i framtiden kommer att använda sig av VR-teknologi
  • 41 procent ser AR som ett lika troligt framtidskoncept.

Men det finns förstås farhågor – 36 procent av undersökningsdeltagarna uppgav att problem kring integritetsskydd kan sätta käppar i hjulet för den mobila markandens tillväxt. Många (34 procent) har också problem med inkonsekventa mätmetoder och 28 procent ser en brist av kunskap på området som ett potentiellt farthinder.

EMEA rapport

Om dessa problem inte växer allt för stort, och kanske till och med får en lösning, så kan man mycket väl tänka sig att den mobila trenden (som redan nu tar över mer och mer av internet) kommer att fortsätta växa även inom den digitala marknadsföringen. Det kommer också att vara intressant att se vart den AR och VR-teknologi kommer ta oss i framtiden.

Om du vill bli bättre på att använda dig av nya metoder för din digitala annonskampanj så ska du klicka här.