MMS Webb-TV är ju bara Skam

Jag gillar data, analys och statistik. Jag har också läst debatten i media om att alla stora aktörer nu ansluter sig till MMS Webb-TV mätningar. Så när jag bara ser Skam på topp 10 i listan blir jag fundersam.
Själv ser jag bara på rörliga bilder via Facebook, YouTube och Netflix. De andra sensationsklippen på sajter som Aftonbladet försöker jag undvika. Så hur kan man publicera en lista som inte har ett enda YouTube-klipp när stjärnor som PewDiePie har en större publik än Skavlan och På Spåret tillsammans?

Vecka 1, 2017. MMS Hottop webb, timmar under hela veckan:
Discovery: 225 000 MTG: 276 000 TV4: 977 000 Aftonbladet: 231 000 Totalt: 1 709 000 h/vecka. Omräknat till minuter per dag och per svensk (10 miljoner): 1,4 minut per person och dag. Man kan ju vara snäll och bara räkna med alla mellan 13 och 79 år (7.8 miljoner) då ingen under eller över den åldern tittar på någon av dessa. Då blir snittiden hela 1.9 minuter… Ok, släng även med SVT i denna, då blir det faktiskt 9 minuter per svensk och dag för personer i åldern 13 till 79 år.
När jag eller någon annan i familjen bänkar sig framför mobilen, plattan eller datorn så ryker det minuter i all världens fart. Det är klipp efter klipp på Youtube eller Facebook, om man nu inte slukar serieavsnitt på Netflix. Inga 9 minuter här inte.

När kommer en “riktig” lista med alla de stora influencers som vi hellre lägger en massa tid på är gamla Webb-TV kanaler? Det är ju den listan som alla annonsörer vill ta del av. En lista som visar var de kan nå både gamla som unga med sin reklam.
MMS
Så publicera gärna en lista med de hetaste personligheterna och kanalerna för det vore jättekul att se. Facebook säger att 80 procent hos dem är video – så hur många tittade och på vad? Ge mig siffror på YouTube också! Har Facebook gått om Youtube ännu?
Tack på förhand MMS!