MMS söker en Researchansvarig projektledare

MMS är ett branschorgan som jobbar med att mäta konsumtion av rörlig bild oavsett om det sker på TV-apparaten i vardagsrummet, datorn i sommarstugan eller telefonen på bussen på väg till jobbet. MMS söker nu en researchansvarig projektledare.

Hela branschen är under förändring som drivs av teknikutveckling och nya tjänster som erbjuder möjlighet att se på innehåll varsomhelst, närsomhelst. Detta innebär att de kommande utmaningarna blir unika och komplexa och vi behöver duktiga människor som vill tackla dessa utmaningar och försöka förstå de nya förutsättningarna tillsammans med oss.

Om tjänsten

Som researchansvarig projektledare kommer du vara en del av mediateamet på MMS.
Teamet arbetar med att utveckla och säkerställa flertalet olika mätningar och
metoder kring videokonsumtion, oavsett vilken skärm den konsumeras på. Din roll i teamet, som researchansvarig, kommer bland annat innefatta att du ansvarar för att
skapa, utveckla och presentera de publikationer som MMS regelbundet förser marknaden med. Det finns stora möjligheter för kreativ utveckling av produkterna, med flera års data i baserna.

En annan del av uppdraget innebär att ansvara för de kundverktyg som MMS tillhandhåller marknaden. Här handlar det om att ta in kundönskemål, genomföra utbildningar och stötta kunderna i användandet av verktygen samt driva utvecklingen internt. Tjänsten innefattar en nära dialog med MMS kunder för att samla in och omhänderta deras önskemål kring hur våra rapporter och verktyg kan utvecklas.

Utöver researchansvaret finns även möjlighet att arbeta med våra utvecklingsprojekt. Det handlar då om att jobba med frågeställningar som ingen ännu har löst, vilket ställer höga krav på nyfikenhet, förändringsvilja och lösningsförmåga.

Vi kan erbjuda ett omväxlande, roligt och tryggt jobb där vi strävar efter balans i livet, både på och utanför arbetet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt, placerad i centrala Stockholm.

Du som person

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning – gärna med ekonomisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Du bör ha minst fem års arbetslivserfarenhet med research- och/eller projektledarinriktning. Har du erfarenhet från mediabranschen, eller om du har arbetat med MMS datakällor tidigare, är det en stor fördel.

Du är analytisk till din natur och kan omvandla data till kunskap och handling. Du tycker om att grotta i data och att hitta intressanta vinklar. Du är van vid att jobba i grupp som projektledare, men kan också delta i projekten som expert eller analytiker.

Rätt person för tjänsten är socialt säker och kundorienterad eftersom rollen innefattar olika typer av externa kontakter. Du är noggrann, arbetar strukturerat, detaljorienterat och kvalitetsmedvetet, samt drivs av att säkerställa kvalitet i alla led. Utöver det trivs du med att arbeta mot deadlines.

Du bör vara utåtriktad, engagerad och självgående. Eftersom din roll innebär att du har många kontaktytor behöver du vara kommunikativ i tal och skrift på både svenska och engelska. Om du är analytisk, nyfiken och lösningsorienterad och vill arbeta i medievärldens mest spännande område ska du söka jobbet omgående!

Så här söker du tjänsten

I den här rekryteringen samarbetar MMS med Decennium3.

Varmt välkommen att inkomma med din ansökan via http://www.source-executive.se eller direkt till Decennium3:s rekryteringskonsult Jenny Håkansson – jenny.hakansson@decennium3.se senast den 16 augusti 2019.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Jenny Håkansson på 0731-455997.