Mixed reality är framtiden, telefonen är redan död

Enligt skaparen till Hololens är telefonen redan död ”Folk har bara inte förstått det ännu”. Dock visar försäljningssiffrorna för smartphone på något annat.
Det var i en intervju med Bloomberg som Alan Kipman fällde uttalandet. Kipman är mannen bakom Microsofts mixed-realityglasögon Hololens, som gör det möjligt att lägga ett digitalt filter på den verkliga världen. Enligt Kipman är det mixed reality som kommer att ersätta den smarta telefonen. Men frågan är om det är rimligt att tro att alla inom kort kommer gå runt med MR-glasögon.
Microsofts Hololens är en stand-alone enhet som inte kräver uppkoppling till en dator eller telefon för att fungera. Den projicerar holografiska bilder på skärmen framför dina ögon så det ser ut att finnas i rummet där du befinner dig. Det är möjligt att dela hologram och på så sätt visa och arbeta kring projekt tillsammans.
Samtidigt visar de senaste siffrorna från Gartner att det såldes över 1,49 miljarder smarta telefoner under förra året. Så det är kanske inte så sannolikt att vi kommer skrota telefonerna för hololens inom de närmaste åren. Däremot kan hololens bli ett effektivt verktyg i många olika jobbsammanhang där en gemensam vy, eller möjligheten att visa upp produkter och prototyper för kunder och partners, kan göra arbetet effektivare och bättre.
Nedan finns en kort film som beskriver hur hololens fungerar.