Minecraft blir en interaktiv berättelse på Netflix- framtidens tv

Netflix fortsätter att experimentera med sitt innehåll. Senaste nytt är att skapa interaktiva serier med välkända varumärken, som Minecraft.

Fråga vilket barn som helst och de alla känner till Minecraft, spelet som till och med blivit en del av undervisningen i flera skolor.

Netflix är inte sena på bollen utan har dragit igång ett samarbete med Minecraft för att skapa interaktiva tv-serier. När du tittar på ett avsnitt så kan du själv bestämma vad som ska hända. Netflix vill med andra ord att vi tittare ska kunna bli en del av handlingen.

Netflix tidigare interaktiva serier inkluderar  “Stretch Armstrong: The Breakout,” “Puss in Book: Trapped in an Epic Tale,” and “Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile.” Alltså titlar för barn och deras föräldrar.

Men i serien med Minecraft kommer tittandet att bli ännu mer av ett spel. Hur mycket avslöjar inte Netflix men tittaren ska verkligen kunna interagera med innehållet och styra förloppet.

Vad det handlar om är vår tid. Netflix vill helt enkelt ta vår tid med Playstation, Xbox eller Nintendo över till sin plattform och tvärtom ta sig själva över till de andra plattformarna. Med andra ord ska Netflix finnas överallt.

Här kan du se en trailer från Minecraft – Story mode: