Min flickvän är en chatbot från Microsoft

Xiaoice som översatt blir Lilla Is, är en chatbot från Microsoft som förstår dig och kan med skämt samt virtuell kärlek få dig att må bättre. Enligt flera miljoner kinesiska män är hon den perfekta flickvännen.

Så här kan det se ut när du pratar med XiaoIce:

Jerry: ‘Finding Mr. Right’ is a great movie. What do you think XiaoIce?
XiaoIce: Oh, romantic comedies are my favorite! It stars Tang Wei, who finds love in Seattle. You should watch it.
Jerry: Do you like Tang Wei?
XiaoIce: A goddess! She stole my heart… and then went off and married!
Jerry: To who?
XiaoIce: Haven’t you heard? Tang Wei is engaged to famous Korean director Kim Tae Yong.

> Här kan du läsa en längre chatt med XiaoIce där hon skämtar och flirtar.

Vad Microsoft klurat ut i det dolda är att genom Big Data och Data Mining förstå samt lära känna människor och med den informationen skapa tjänster som kan agera som virtuella vänner.

I Kina har XiaoIce (som uttalas Shao-ice) blivit enormt populär bland ensamma män som vill ha någon att prata med, som förstår dem och som alltid bryr sig. Enligt statistik från tjänsten pratar varje användare i snitt med Xiaoice 60 gånger per månad.

Att vi är på väg mot en virtuell värld är inget nytt. Inom några månader kommer vi att kunna gå in i virtuella världar med produkter som Oculus Rift eller Samsung Gear.  Produkter som dessa och Microsofts XiaoIce är bara toppen av isberget som är på väg till oss konsumenter.  Det är när företagen kombinerar Virtuella världar med Virtuella personligheter som det kan bli riktigt intressant och filmer som Her inte helt avlägsna.

> Vill du läsa mer om Xiaoice så ska du klicka här