Millennials och videoannonser – en kluven relation

Att försöka nå ut till Millennials – alltså de mellan 18-34 år – är ett tveeggad svärd. En ny undersökning från Unruly visar att dessa unga vuxna delar videoinnehåll dubbelt så mycket som andra befolkningsgrupper – men de också de som har en annonsblockerare installerad. Här är några tips och varningar för de som vill nå ut till dessa digitala trendsetters.

Så lyckas man skapa en videokampanj som de kan relatera till, så finns det faktiskt goda förutsättningar för att de fastnar för den – 23 procent fler av Millennials än andra grupper gillar reklam de finner relevant. Framför allt är det 112 procents (!) större sannolikhet att Millennials delar vidare med sig av videoannonser än andra grupper.

Men riskerna är stora. De som nu är mellan 18-34 år är också de som oftast stänger av ljudet på annonser, eller har en reklamblockerare installerad.

Detta beror oftast på vad att man upplever är störande reklam, och de främsta orsakerna till att Millennials överväger så kallade ad blockers är:

  • 59 procent tycker att de ser för mycket reklam
  • 49 procent är ser samma reklam om och om igen
  • 43 procent känner sig illa till mods av annonser som följer efter dem – alltså riktad reklam!

Ytterliggare ett varningens ord – om de känner att ett varumärkes annonskampanj känns fejkad och oärlig så förlorar 74 procent förtroendet för detta märke.

Läs mer: Infograf: Millennials vill vara nördar – och de är svårare att nå än andra

“Millennials är digitalbaserade trendsetters”, sade Sarah Wood från Unruly. “Gör man rätt med denna uber-uppkopplade publik så har potential för att få en bred räckvidd och starka förespråkare. Gör man fel så är de oförlåtande: om du verkar icke-autentisk eller stör dem med annonser, så kommer de aktivt undvika ditt företag”.

Studien gjordes via undersökningar på 3200 Millennials från hela världen, och data insamlad via Unruly Pulse. Vill man läsa mer så kan man göra det här.