Midjeväska för på-stan-intervjuare som behöver ladda sin platta

Ryggsäckdesignern Bill Ostrom och ett lag från Queens University i Ontario, Kanada har skapat Go Kin Pack, en bärbar telefonladdare som drivs av den energi som du skapar när du går. Perfekt för på-stan-intervjuaren som måste hålla sin platta vid liv.

Målgruppen är främst vandrare och dem som kanske inte har tillgång till ett eluttag för att ladda sin telefon på avlägsna platser. Användaren kopplar sin smartphone till en USB-port inne i midjeväskan eller ryggsäcken och helt enkelt laddar den. Men det finns en hake: laddaren ansluts till två sladdar som lindas runt ankeln eller en krok på ens sko. Det är så laddaren får sin energi.

En annan tänkt målgrupp är på-stan-intervjuare som kan använda sin Go Kin Pack för att hålla igång intervjuplattan.

Enligt deras hemsida ska fem minuters promenad generera tillräckligt med kraft för att ha ett 10 till 25 minuters långt telefonsamtal.

“Att promenera genererar 10 till 14 watt,” berättar Ostrom. “Det är användbart, det är grönt, det är mycket spännande.”

Laddaren är inte begränsat till telefoner, även om det i första hand marknadsförs på det sättet. Rörelsedrivna batteriet kan också ladda tabletter, GPS-utrustning, kameror och all annan elektronik med en USB-port.

Företaget inkluderar även ett litium-jon-batteri med varje Go Kin Pack. Det kan användas om promenader inte är möjligt eller användaren behöver ett fullt batteri snabbt.

Go Kin Packs förväntas levereras till köpare under november månad i år.