Microsoft vill in i din iPhone

En del kanske minns tiden då Microsoft och Apple var konkurrenter, och snodde friskt av varandra. Tiderna är sedan länge sedan över, och nu tänker Microsoft även ta steget in till Apples iPhone.

Detta gör mjukvarujätten med två nya produkter till iOS; Microsft Hub Keyboard och Microsoft Translator. Båda har tidigare släppts till Android sedan några månader tillbaka.

Den förstnämnda, Hub Keyboard, är tänkt att underlätta för dig som jobbar via mobilen. Det är lättare att klippa och klistra in text, och dela med sig av adresser till Office-dokument sparade på Microsofts OneDrive och SharePoint.

Microsoft Hub Keyboard gör det lättare koppla iPhone-mobilen till ett Office365-konto, också. Produkten kommer för närvarande bara ut i en amerikansk-engelsk version, men andra språk sägs vara på gång.

Läs mer: Microsoft tänker revolutionera marknaden med en kommande mobil

Microsoft Translator är ett översättningsprogram som laddas ner iOS, och som ger möjligheten att översätta text, bilder och “konversationer” offline. Väldigt praktiskt om man befinner sig någonstans utan vettig mobiltäckning. För att använda översättningstjänsten offline måste man däremot ladda ner inte bara appen, utan även valt språkpaket – så håll koll på minnesutrymmet.

I samband med detta släpper man också 34 nya språk (även till Androidversionen), inklusive Arabiska, Ryska, Spanska, Tyska och Kinesiska för att nämna några.  Inte nog med det, så kommer det ett tillägg till webbläsaren Safari för översättningar.

Microsoft på iPhone, alltså. Kan det också bero på att Windowsmobilerna aldrig riktigt slagit igenom?

(Bildkälla: Microsoft)