Microsoft Video Pulse: detta kommer man få se i den nya funktionen

Microsoft Pulse är en mättjänst från techjätten som samlar och mäter realtidsreaktioner från hela världen, med fokus inte bara på marknadsföring utan även forskning och lärande. Med det nya tillägget kommer man även kunna mäta inspelat videorelaterat innehåll, inte bara i realtid.

Microsoft Pulse har redan miljontals användare, och deltagare från ett stort antal evenemang och “sessioner”. Vi har redan skrivit om att ett nytt tillägg, Video Pulse, har varit på gång. Exempelvis är det tänkt att man ska knyta publikens reaktioner till en videos tidskod, för att på så sätt låta användare ge återkoppling sekund för sekund.

Läs mer: Microsoft lanserar mättjänst för video

Några av funktionerna som Microsoft vill skryta med i sin nya produkt är:

  • Annonstestande – Video Pulse ska låta bland annat marknadsförare testa en komma annonskampanj innan lansering
  • Möjligheten att testa reaktioner på videoinnehåll över större tidsrum, oavsett när videon visats
  • “Onlinebaserad utbildning” – lärare kan lägga upp en föreläsning eller lektion för att låta studenter ge återkoppling kring bra eller dåliga bitar av lektionen under ett specifikt tillfälle.

Inte nog med det, så ger Microsoft Pulse även möjligheten för integrering med Officepaketets OneNote och Yammer, båda utbildningsrelaterade produkter.

Video Pulse lanseras nu under April månad detta år, men finns också tillgängligt att prova på för ett begränsat antal kunder.