Microsoft tar ett steg till inom MR

I somras lanserade Microsoft undersökningsverktyg Bing Pulse med buller och bång. IT-jätten tar nu flera nya steg, bland annat försvinner Bing från namnet, men tjänsten är fortfarande gratis.

Få branscher är så plågade av “det där kan jag göra själv”-känslan som marknadsundersökningar. Länge satte teknik och kostnader gränser för vad privatpersoner faktiskt kunde åstadkomma på egen hand, men Survey Monkey och internet vände upp och ned på det för några år sedan.

Att jämföra Microsoft Pulse med Survey Monkey är både orättvist och missvisande. Det är så mycket mer än bara ett enkelt enkätverktyg. För det första har det direktkopplingar till flera populära applikationer som Bing, Skype och Yammer. Det har stöd för fokusgrupper online, man kan genomföra anonyma omröstningar i realtid (bra när klassens representant till elevrådet ska utses) och det har redan blivit populärt bland producenter av rörlig bild. Microsoft räknar med att väldigt många människor och organisationer kommer att använda tjänsten.

Läs mer här.