Microsoft gör PowerPoint roligare med nya verktyg

Med de nya tilläggen “PowerPoint Designer” och “Morph” tänker Microsoft göra dina presentationer snyggare – eller vad sägs om möjligheten att skapa egna rörliga animationer eller en automatiskt optimerad layout?

PowerPoint Designer heter tillägget som, genom att bilden läggs upp på Microsofts egen molntjänst, processar din bild och erbjuder ett val över de bästa layoutalternativen. Dessa olika layouter kommer från 12000 olika “blueprints”, ritningar som utarbetats med samarbete med grafiska designers. Mjukvarujätten planerar även att utöka verktyg med ett färgoptimeringstillägg.

Läs mer: Värdefulla tips till din nästa PowerPoint-presentation

Morph är ett annat verktyg som hjälper dig att hotta upp presentationen. Med hjälp av Morph kan man skapa en rörlig bild utav text, bilder och även tredimensionella föremål. Användaren kan själv bestämma hur och om man vill att “sliden” ska förändras eller animeras, och programmet räknar sedan ut självt det bästa sättet att animera på. Användningsområdena är många, i synnerhet vid olika pedagogiska handledarpresentationer.

Verktygen kommer för användare som prenumererar på Office 365 och har desktop-versionen av PowerPoint för Windows 10. Man kommer dock under de kommande månaderna utöka stödet för mobila plattformar, som iOS eller Android. Det faktum att båda verktygen använder sig av molntjänster kan, tillsammans med satsningen på både skrivbords- och mobila plattformar visa på den planerade utvecklingen av Office-paketet.

I samband med dessa nya släpp kommer också nya “Office Insider”, en möjlighet för användare att få “early access” och därmed testa kommande versioner av Office 2016. Microsoft planerar snart göra “Office Insider” tillgängligt även för Mac-användare.

Spana in vad Microsoft själva skriver om de nya verktygen här.