Microsoft ger inte upp – ny Surface-mobil kan komma i April 2017

Trots att Windowsmobilen förklarats död så verkar mjukvarujätten Microsoft inte ha gett upp planerna på att ta plats på den mobila marknaden – det har viskats på sistone om en ny smartphone. Enligt nya läckor kan en sådan komma i april 2017.

Ryktet kommer från Windows Central, som säger sig ha sett en intern mejlkonversation kring ämnet. Orsaken till att man måste vänta i 12 månader anges ligga i den kommande uppdateringen av Windows 10.

Läs mer: Microsoft tänker revolutionera marknaden med en kommande mobil

Företaget sägs inte vara så stolta över sina Lumia-mobiler, som fick även Windowsfans att tappa gnistan – och intäkterna har fallit genom golvet. Istället verkar man satsa på en ny generation mobiler, som ska utrustas med de uppdaterade versionerna av Windows 10; Redstone 1, 2, och 3.

Redstone 1 sägs komma redan i sommar, och ska uppdatera PC-versionen främst – de andra två ska satsa mer på mobilen, och troligtvis kulminera i en egen smartphone under våren nästa år.

Om uppgifterna stämmer innebär det alltså att Microsoft inte låter sig nedslås av bakslagen man lidit hittills, utan ser fortfarande en öppning på marknaden för en egen produktserie.