Microsoft är redan redo att konkurrera med Google Assistant

För bara några dagar sedan så introducerade Google sin nya, smarta AI-assistent och chatt-bot Google Assistant. Nu verkar det som att Microsoft ska lansera något liknande de också. Bot-kriget tycks vara i full gång bland alla tech-jättar.

Facebook är ju på sätt och vis först ut, med introduceringen av chat-bottar i Messenger, men Googles hjälpande bot har lovat att den ska vara allt vi behöver i framtiden.

Google annonserade ju sin assistent, som till att börja med ska vara en del av meddelandetjänsten Allo under förra veckans konferens. Man sade att tjänsten ska komma under sommaren i år.

Läs mer: Google lanserar en chatt-bot som kan bli din nya bästa vän

Men nu pekar uppgifter från Zdnet på att något som heter The Bing Concierge håller på att utvecklas av mjukvarujätten Microsoft, som alltså inte vill vara utanför bot-kriget.

Enligt dessa rykten så ska tjänsten fungera på alla enheter och plattformar, då såklart främst för Skype och WhatsApp – men även för SMS-tjänster.

Zdnet har fått dessa uppgifter från en numera borttagen jobbannons, där man specificerade denna kommande bot – en tjänst som ska kunna svara på frågor “på ett naturligt språk för att samla all information; och när den är redo så ska den automatiskt utföra användarens uppdrag och koppla upp sig till tjänsteleverantörer”.

Som exempel ges möjligheter att boka bord på restauranger via en kortare konversation med boten.

Microsoft har redan utvecklat ett ramverk för en ny assistent-tjänst, då man i mars tidigare i år lanserade sitt Bot Framework, en plattform för utvecklare som vill skapa och integrera AI-botar i appar. Samtidigt har man också redan tidigare sagt sig vilja stödja Bot-teknologi på Skype, som ju numera också inkluderar gamla MSN.

Microsoft själva vill för närvarande inte kommentera uppgifterna.