Messenger för företag kryddas med nya funktioner för bättre kundkontakt

Messenger släpper två nya funktioner för företag som ska göra det enklare för varumärken att få kontakt med sina kunder. Det meddelade Facebook under sin årliga F8-konferens tidigare i veckan.

Den första funktionen är en template som man kan skapa direkt i Facebook Ads Manager. Företag kommer där kunna skapa ett automatiskt fråga-svar-flöde som levereras via Messenger, så att de kan lära sig mer om vad deras potentiella kunder vill ha.

Facebook berättar att Generel Motors skapade ett automatiskt fråga-svar-flöde på Messenger och lyckades få 3.000 leads på åtta veckor och 30 procent högre konvertering än övriga digitala kanaler.

Fråga-svar-flöde i Messenger för en bättra kundkontakt

Den andra funktionen är en ett bokningsgränssnitt i Messenger Platform API. Funktionen kan integreras med företagets kalender så att kunderna kan se tillgängliga tider och boka vad som är ledigt. Sephora byggde en bokningsfunktionen i Messenger vilket ledde till att antalet bokningar ökade med 60 procent jämfört med övriga kanaler.

Den nya bokningsfunktionen i Messenger

Varför är detta intressant?

Båda funktionerna ger varumärken en möjlighet att ge sina kunder en mer personaliserad upplevelse via Messenger. Att kunna erbjuda en personlig kundkontakt för att få nya ,och behålla kunder, vet vi alla att det är viktigt i dagens digitala värld.

De båda funktionerna är fortfarande i betaversion, men kommer finnas tillgängliga senare i år.