Drama på mätföretaget ComScore som rasar på börsen

ComScore har det inte lätt med ännu mer drama på mätföretaget. Och det är inte bara förluster och nedskärningar som oroar.

Nu har senaste COO, Kathryn Bachmann, sagt upp sig efter bara en månad på jobbet.

Senaste draget från ComScore är att spara 20 miljoner dollar för att sluta blöda. Bara i senaste kvartalet tappade bolaget ytterligare 27,5 miljoner dollar i förluster. Visserligen något bättre än samma period förra året då förlusten var 51,5 miljoner dollar. Men det är inga fester på bolaget.

En månad före senaste finansiella rapporterna publicerades slutade både CEO Bryan Wiener och President Sarah Hofstetter. Anledningen var att de inte kunde omfamna bolagets strategi. SVP i Asien, Joe Nguyen, lämnade efter att bolaget gick ut med att de skulle skära 10 procent bland anställda.

Och nu bara en månad på jobbet väljer COO, Kathryn Bachmann, att uppdatera sin LinkedIn-profil med att hon söker nytt jobb.

Enligt ComScores Director of Corporate Events är allt som det ska vara. Han säger “These are normal ebbs and flows of business, as we continue to provide our customers with excellent products and services.” Hoppas han fick ett lönelyft för att säga det citatet.

Och inte heller ser det ljust ut på börsen (Nasdaq) där Comscore är listat under Score. Bolaget har tappat från 64 dollar under år 2015 till dagens kurs på 8,87 dollar.