Någon måste ju korra robotarna också!

Vi  får allt oftare läsa om robotarnas frammarsch i media. Om att artificiell intelligens ska ta över, att fler kommer förlora sina jobb till en robot och att din nästa kärlek kommer att vara virtuell.

Så vart hamnar vi alla i den här utvecklingen?

Men någon måste ju korra robotarna. Visst kan du ladda upp ett helt dokument på engelska i Google Translate och få tillbaka en text på svenska. Men texten är aldrig lokalanpassad eller grammatiskt korrekt. Googles val av ord stämmer ofta inte med budskapet och nyanserna är sällan rätt.

Tyvärr förlitar sig allt fler på att Google gör sitt jobb och stirrar sig blinda på texten som de ser på skärmen.  Om hela ledet från VD till PR-byrå investerat otaliga timmar och pengar på att berätta om den nya tjänsten eller produkten är det synd att hela truppen snubblar på målsnöret. För det finns inget värre än att läsa ett pressmeddelande som författats av Googles översättningsrobot.

Kanske kommer robotarna en dag att korra oss, men i skrivande stund känns det långt borta.

 

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.