Meltwater köper Encore Alert

Meltwater har lagt vantarna på Encore Alert. SaaS-plattformen Encore Alert använder artificiell intelligens för att filtrera information online dygnet runt.

”Idag finns det ett enormt flöde av information i sociala medier och det är svårt att identifiera vad som är affärskritiskt” berättar Jörn Lyseggen som är grundare och CEO på Meltwater. ”Genom att Encore Alerts lösning integreras i Meltwater, kommer vi ha en överlägsen position för att filtrera bort skräp och istället leverera kritiska och värdefulla insikter om nya trender, kriser, viktiga händelser och viktiga personer” fortsätter Jörn.

“Genom att använda realtids data för smarta notiser och varningar hjälper denna marknadsförare att agera på rätt information vid rätt tidpunkt. Det är det perfekta komplementet till smarta Media Intelligence-lösningar som vi erbjuder våra kunder idag”, konstaterade Jörn Lyseggen.

“Vi är mycket glada över att bli en del av Meltwater familjen”, säger James LI, VD på Encore Alert. ”Eftersom volymen av samtal om varumärken online fortsätter att öka i en överväldigande hastighet, är behovet av smarta varningar som visar marknadsförings- och PR-ansvariga vad de ska fokusera på, starkare än någonsin. Teamet på Meltwater delar denna syn, och vi är glada över att arbeta med dem för att kunna erbjuda denna lösning till deras tusentals kunder världen över”.