Välkommen till Dagens Analys!

Med nästa version av Android kan du logga in med fingeravtryck

Nästa version av Android kommer erbjuda möjligheten att kunna logga in med fingeravtryck. Samsungs senaste Galaxy S6 och S6 Edge har det redan, men tekniken kommer inte från Android. Den är istället byggt som ett påhäng eftersom Google inte har infört en standard för fingeravtrycksteknik till Android ännu.

Troligtvis kommer Google presentera en standard för igenkänning av fingeravtryck till Android M, som kommer att tillkännages på Google I/O som går av stapeln 28-29 maj 2015. Mycket talar för att Google kommer med information om den nya tekniken inom kort då flera tillverkare som förlitar sig på Android känner sig på efterkälken. Senast lanserade Apple tekniken med nya Iphone modellerna.

De fingeravtrycksavläsare som finns i iPhone 5S, 6 och 6 Plus har blivit standarden som de andra tillverkarna vill överträffa. Samsung har hunnit ikapp Apples insatser med årets Galaxy S6 och S6 Edge, men inte många andra tillverkare har kunnat hålla jämna steg när det gäller tillförlitlighet.

Om Google kommer att tillkännage den nya fingeravtrycksautentiseringen som standard i Android M på Google I/O, kommer fler tillverkare som använder Androidtekniken kunna ta upp kampen med Apple med tjänster anpassade för fingeravtrycksteknik.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.