Med kundernas egna bilder blev det sju gånger mer effektivt

Att använda sig av konsumenternas egna bilder i Facebooks karusell-annonser (där användarna kan swipe’a mellan flera foton) kan vara mycket framgångsrikt. Ett bevis på detta är möbelvaruhuset West Elm, som ökat sitt ROI avsevärt – hela sju gånger högre, faktiskt.

Att använda sig av UGC – User Generated Content, eller användargenererat innehåll är en trend bland alltfler annonsörer som använder sig av sociala medier. Detta visar sig vara ett klokt grepp, något som West Elm alltså kan bekräfta.

Genom att enkelt jämföra användargenererade annonser på Instagram mot West Elms traditionella Facebook-annonser så kunde man uppmäta en ROI (alltså Return on investment – intäkten som annonsen genererar) på upp till sju gånger högre, och med sex gånger fler klick!

Inte nog med det så handlade de som klickat sig fram via den användargenererade annonsen tre gånger oftare än de som kommit till West Elm via “vanliga” annonser.

“Jag tror att det fungerar för att det ser ut som sådant folk förväntar sig att se i Facebooks nyhetsflöde”, säger Aaron Able från West Elm till AdWeek.

Bakom den framgångsrika kampanjen står annonsföretagen Olapic och SocialCode. Den förstnämnda står för en mjukvara som hittar och redigerar bilder på de sociala nätverken, innan man frågar användarna om tillåtelse – helt automatiskt. SocialCode, å sin sida, specialiserar sig på att tolka data från de stora sociala nätverken för att på så sätt hålla koll på våra intressen.

Läs mer: Sommarskola med Burt: Targeting

Tillsammans vill dessa företag att annonsörer ska spendera mindre pengar på att skapa egna annonser, och istället satsa på användargenererat innehåll. Och kanske har de en poäng – gång på gång visar det sig i undersökningar att konsumenterna lättast engagerar sig i sådant man kan relatera till. Och vad är bättre än innehåll som är skapat av oss själva?

Behöver du hjälp med att optimera din marknadsföring på sociala medier? Klicka här.