Med Hyperlapse kan alla vara Spielberg

Instagram har släppt en ny ”självständig” app som tillåter dig att skapa mer professionella filmklipp.

Appen är väldigt simpel och används precis som när du filmar med mobilen, som vanligt. Skillnaden är att den stabiliserar när du filmar, alltså filmen blir inte suddig och ser ut som att den är filmad av en riktig filmkamera. En annan häftig sak du kan göra är att antingen sakta ner eller accelerera filmen. Appen tillåter dig välja mellan olika hastigheter: x1 (sakta) upp till x12 (väldigt snabbt). Om du väljer x12 kan du filma i 90 sekunder och trycka ihop den till ett 15 sekunder klipp.

Efter att du har filmat klart kan du spara filmen så att du kan se på den senare eller också ladda upp den på Instagram eller Facebook. Hyperlapse har alltså ingen egen sida som man kan lägga upp filmen, inte så konstigt då Instagram och Facebook vill att så många som möjligt ska använda deras sidor.

Personligen tycker jag att denna app är det häftigaste som har kommit ut sen Instagram skapades. Jag har själv försökt filma, men 15 sekunder är en väldigt kort tid. Nu kan jag filma utan tidspress och istället klämma ihop allt så att man får se de bästa delarna, plus att det ser proffsigt ut.

Nedan kan ni se en film om nya Hyperlapse.