Med appen Sprinter kan du både träna och vara social

Björn Borg lanserar träningsappen Sprinter, en app lik Tinder fast för sportiga som söker en (tränings)partner. Sprinter lanseras i samband med att Björn Borg släpper sin AW15-kollektion.

Appen är gratis och tillgänglig för Iphone från och med idag.

Björn Borg tar vara på den växande trenden av social träning och gör det möjligt för människor att lättare hitta nya träningskompisar med hjälp av mobilappen Sprinter. Inspirationen har hämtats från Tinder, vars grundläggande funktioner finjusterats.

”Med Sprinter vill vi motivera aktiva människor till att matcha med nya bekantskaper som delar samma ambition och intressen. Den vetenskapligt bevisade Köhler-effekten visar att en träningskompis ökar din motivation med över 100%! Tillsammans presterar man bättre”, säger Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director på Björn Borg.

Appen är kopplad till Facebook och Instagram, vilket gör det lätt att dela både bilder och träningsvideos på sin profil. Det gör även att Sprinter kan hämta användarens namn, ålder och plats för att underlätta nya möten och bättre träningsresultat. För att inspirera andra kommer det även att vara möjligt att bjuda in vänner och följa deras fysiska aktivitet. För de som behöver lite extra motivation kickstartar Sprinter varje delmål genom motiverande och engagerande notifications.