McDonalds tillämpar analys för ökad tillväxt

Världens kanske mest kända hamburgerkedja använder sig av bland annat digital analys för att öka företagets tillväxt och kvaliteten på deras tjänster  – något som de rapporterar ger riktigt bra resultat.

För tillfället har man främst testat metoden i Storbritannien, men snart nog kommer man att applicera den på resten av världen. Metoden är rätt enkel, men allomfattande – “tillämpad analys (forensic analytics) över alla företagets aspekter”, enligt snabbmat-jättens VD, Steve Easterbrook.

Nyligen berättare Easterbrook att förbättringar grundade i återkoppling från restaurangens kunder har visat sig vara framgångsrika. “Varmare, färskare mat med en överlag förbättrad service-känsla”, enligt VD:n själv.

Läs mer: McDonalds gör om Happy Meal-boxen till VR-glasögon

Restaurangkedjan har nu sett en rejäl ökning under den senaste tiden i Storbritannien, något som Easterbrook säger beror just på en innovationsvänlig policy. Några sådana lösningar är egna mobilappar, men också sådant som en surfplatta (en Samsung Galaxy) tillgänglig för kunder att använda sig av under sitt besök.

McDonalds nya tillämpning av en bred analysverksamhet har, enligt Easterbrook, inneburit att “många kritiska marknader återigen ser en tillväxt, och ökade intäkter för både företaget och våra franchisetagare”.

(Bildkälla: McDonalds)