McDonalds testar livesändningar

Sugen på Big Mac-dressing? Då kan det vara värt att hålla koll på snabbmatskedjan McDonalds sidor på Sociala Medier. Nu testar man nämligen marknadsföring via en av reklamvärldens senaste trender, livestreaming.
Läs mer: Sluta streta emot och börja live-strömma
Det sägs att hemligheten bakom den framgångsrika burgaren ligger i dess sås, vars ingredienser är hemliga. Men nu kan de som vill få en av de 10 000 flaskor sås som delas ut gratis av McDonalds.
Men för att göra detta så måste man antingen säga en hemlig fras  – eller hålla koll på liveflödet. Detta kan göras via hamburgarresteurangens Facebooksida, Instagramkonto eller på Twitter.
McDonalds sägs ha haft det svårt med att få fart på marknadsföringen via sociala medier, men detta kan indikera att man “fattat galoppen” och håller på att vända trenden, menar branschtidningen AdWeek.
Det är också tydligt att live-streaming håller på att bli en del av även de stora företagens marknadsföring. Ett smart sätt att få konsumenternas engagemang, som man kan locka till sig genom att just dela ut rabatter och erbjudanden i realtid.
Gilla Dagensanalys.se på Facebook!