Maxa din muskelbyggning och uthållighet

Det är många människor som lägger ner mycket tid på träning och på att få sin kropp i så bra form som möjligt. När det gäller att komma i form finns det många olika aktiviteter att välja på men när man ska bygga muskler är det styrketräning som många satsar på. En del fokuserar helt på att maxa sin muskelbyggnad. 

Många som lägger ner mycket tid, svett och tårar på att bygga muskler använder tillskott som ZMA för att maxa sin uthållighet och för att lättare kunna bygga muskler. Det här tillskottet innehåller vitamin B, zink och magnesium. Alla tre ämnena påverkar kroppens proteinsyntes och hormonbalans.

Hur fungerar det?

De tre ämnena som finns i ZMA har olika funktioner för kroppen som hjälper till att bygga muskler och att öka uthålligheten. Zink har ett finger med i spelet i många av kroppens funktioner. Men för muskelbyggaren har den en extra viktig funktion, den hjälper nämligen till med produktionen av muskelbyggande hormoner och fettförbränning.

När man tränar mycket kan man få problem med kramper och det är här magnesiumet kommer in. Magnesium hjälper nämligen musklerna att slappna av och kan också göra det lättare att somna på kvällen även om man ganska nyligen har avslutat ett träningspass. Vidare är magnesium bra för att många av kroppens enzymer ska fungera som de ska.

Sist men inte minst innehåller ZMA vitamin B6 som hjälper kroppen med proteinomsättningen och hormonregleringen. Vitamin B6 eller pyridoxin som den också kallas, är också bra för kroppens nervsignalering. En kombination av dessa tre ämnen tros ge kroppen normala nivåer av muskelbyggande hormoner.

Tänk på det här

Det finns många tillverkare och säljare när det kommer till ZMA. Man bör tänka på att välja ZMA som innehåller magnesium och kelaterat zink för att få en så hög kvalitet på sitt ZMA som möjligt. Det finns nämligen både bra och dåliga ZMA på marknaden, precis som det gör med alla andra kosttillskott.

När man pratar om kelaterat zink så betyder det att mineralerna är bundna till aminosyror. Detta bidrar till att kroppen tar upp mineralerna mycket bättre. Vill man satsa på ett ZMA med kelaterat zink så ska man titta på ändelserna på innehållsförteckningen. De ska sluta på -glukonat eller -aspartat. Om man istället har ett ZMA med ändelsen -oxid kan man ställa tillbaka den på hyllan eftersom kroppen inte alls kan ta upp något av detta.