Mavenoid tar in 8 miljoner dollar för internationell expansion

Företaget Mavenoid som gör lösningar för automatiserad produktsupport tar nu in 8 miljoner USD i riskkapital för att snabba på företagets utveckling och expansion.

Igår gick Mavenoid ut med ett pressmeddelande om att man nu tar in en stor summa pengar från tre stora riskkapitalbolag: Mosaic Ventures, Creandum och Point Nine Capital. Detta gjordes möjligt efter att företaget slutit samarbetsavtal med ett flertal stora företag, däribland HP och ABB, för att stötta deras produktsupport med sina lösningar.

Mavenoid använder sig av en AI-motor för att kunna förstå kundens frågor och utmaningar, utan att följa ett bestämt flödesschema för felsökning. På så sätt spelar det ingen roll i vilken ordning kunden beskriver sitt problem, och systemet kan snabbare ge relevant hjälp utan att behöva koppla in mänsklig support.

”Både företag och kunder är vinnare.” säger företagets VD och medgrundare Shahan Lilja och tillägger ”Företagen sparar tid och pengar, medan kunderna får omedelbar och korrekt hjälp oavsett tid på dygnet”.

Pengarna som företaget nu tar in är avsedda att användas för företagets fortsatta expansion. Man vill dels trippla antalet medarbetare, och även påbörja en internationell expansion. I samband med att företaget får ett starkt kapitaltillskott tar även Simon Levene, partner på Mosaic Ventures, plats i Mavenoids styrelse.

Vi träffade Shahan Lilja på Mavenoid för precis ett år sedan, för att prata om vad de gör på AI-fronten. Du kan lyssna på hela intervjun här!

Vi önskar Mavenoid stort lycka till med den fortsatta expansionen, och ser fram emot en problemfri problemlösning för våra tekniska produkter.