Mats Almgren går till SJ

Mats Almgren blir Kommunikations- och Försäljningsdirektör för SJ-koncernen.

Han kommer att ingå i SJs koncernledning och leda koncernens nya division Kommunikation och Försäljning. Divisionen har ett samlat ansvar för kommunikation, marknad, försäljning och varumärke.

– Jag är glad att vi med Mats får en stark ledare med lång erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete och som framgångsrikt arbetat med att utveckla nya affärer samt digitala tjänster. Med en samlad kommunikation och marknadsföring kan vi fortsätta utveckla vår kommunikation med omvärlden, koordinera våra budskap i alla våra kanaler för att öka försäljningen och förbättra vårt varumärke med större kraft, säger Crister Fritzson, SJs vd och koncernchef.

Mats Almgren har i dag rollen som affärsområdeschef på Telenor, där han varit sedan 2012. Tidigare har Mats bland annat varit VD för Canal Digital samt VD för NEC Scandinavia.

– SJ är ett framgångsrikt företag som ligger långt fram i sin digitala kommunikation och försäljning. Det är väl känt att tåget är det miljömässigt bästa valet när det gäller resor, så jag ser väldigt mycket fram emot att vara med och utveckla SJ, så att tåget blir det självklara alternativet för fler, säger Mats Almgren.