Marknadsförare får tillgång till en guldgruva av data

YouGov uppdaterar nu sin marknadsrapport Report Business så du kan få möjlighet att interagera med hela YouGovs databas, fast inte obegränsat.
Som ett led i att göra den stora mängd data som YouGov samlar på sig mer tillgänglig för användare uppdaterar de nu sin Report Business. Rapporten får nu tillgång till all data i YouGov Cube, deras enorma databas med hundratusentals datapunkter om konsumenter och deras beteenden.
Rapporten kommer att täcka över 1500 ämnen i över 300 olika rapporter. Den kommer att tillhandahålla såväl konsumenters åsikter, attityder och beteendedata som marknadstrender, prognoser och konkurrentinformation. Tanken är att tillhandahålla ”högkvalitativa data, expertanalyser och riktiga affärsrekommendationer” menar divisionschefen Stephan Harmston.
Harmston är samtidigt noga med att påpeka att rapporten endast ger tillgång till begränsad interaktion med tillgänglig data. För att kunna dra maximal nytta av YouGov Cube behövs fortfarande en registrerad användare. Men förhoppningen är att de uppdaterade rapporterna ska ge mersmak, och ligger i linje med den allmänna trenden att dela med sig mer av data för att skapa bättre affärer på sikt.