Märkliga händelser online

Mycket märkliga saker har hänt i sociala medier och digitala plattformar. Nedan kommer lite sommarläsning till stranden eller hängmattan. Kanske har du redan hört några av dem, men ibland är det roligt att läsa igen.

”Min dotter heter Facebook”
Det sägs att år 2011 döpte en familj i Egypten sin dotter till Facebook. Undrar om Facebook kommer att acceptera hennes förnamn när hon är stor nog att skapa sitt första konto? Om ens Facebook lever kvar då…

Lady Gaga i Farmville
Ni känner väl alla till appen Farmville där man driver en bondgård? Lady Gaga var helt besluten att släppa sina nya låtar i Farmville innan de släpptes någon annanstans. Ett litet udda val kan man tycka, men Lady Gaga är ju Lady Gaga.

Gyminstruktör vs läkare
Flashback tror jag vi alla känner till för de mest bisarra diskussionerna. Ibland kan det fungera som ren underhållning, men där finns även många tragiska trådar som man undrar om de är på riktigt eller inte. Men den här tråden kan jag inte sluta skratta åt – en användare postar en seriös fråga om man ska satsa på en karriär som gyminstruktör eller läkare. Diskussionerna skenar iväg om hur lång vägen är till att jobba på gym, vilka meriter det krävs och vilka fantastiska löner man får. Jag som har arbetat i gymbranschen i sju år och även är utbildad gyminstruktör tycker det finns extremt mycket humor i den här tråden. För att jobba som gyminstruktör är det mest underbetalda och slitsamma arbete jag haft. Roligt absolut, men intresset för träning är det som gör att man tycker det är skoj. Läs diskussionerna här. https://www.flashback.org/t809711#

Tjuv loggade in på Facebook
När man ska göra inbrott har man väl som mål att lämna så få bevis som möjligt. Men att logga in på Facebook på ägarnas dator under inbrottet är väl lite väl klumpigt? Att dessutom glömma logga ut när man stulit det man ville ha är väl ännu värre? Polisen hade i alla fall inga problem med att hitta den skyldige.