Mark Zuckerberg tycker till om framtiden och världen häpnar

När Mark Zuckerberg skriver ett inlägg på sin skapelse Facebook är det 2,3 miljarder användare han når. I det senaste blogginlägget har han sett framtiden.

Framtiden handlar om användarnas sekretess och möjligheten att skydda sin personliga information. Inte från Facebook, för där behövs den ju för att kunna dra in pengar, men för alla andra som vill också komma åt informationen.

Ett stort antal tech-medier häpnar över att det här är tredje gången som Zuckerberg har samma vision för Facebook, men ännu inte lyckats ta några framsteg. Många anser att hans inlägg handlar bara om att blidka alla regeringar i världen, som kritiskt granskar jätten. För dem är Facebook ett hot eftersom plattformen gör det möjligt för medborgare att själva styra informationsflödet.

Zuckerberg pratar även om att införa en kryptovaluta som i princip skulle kunna kringgå världens banksystem och mycket annat. Han vill också slå samman alla plattformar till en – Facebook, Messenger, WhatsApp och Instagram. Tillsammans blir det världens i särklass största kommunikationsplattform. Addera sekretess och skydd av personlig information så blir Facebook som världens största styre, med en egen valuta och allt. Nörden från Harvard blev kungen av världen.

Här kan du ta del av Zuckerbergs långa inlägg.