Marie Sommar ny vd för Marknadsföreningen i Stockholm

Marie Sommar har utsetts till ny vd för Marknadsföreningen i Stockholm (MIS). Hon kommer närmast från datainsamlingsbolaget Norstat Sverige där hon var vd i nio år. Marie tillträder sin nya roll den 9 januari 2017.

– I Marie får Marknadsföreningen i Stockholm en mycket engagerad ledare som är affärsdriven och som jag är övertygad kommer att göra ett utmärkt arbete med att förädla och utveckla föreningen in i framtiden på både ett tryggt och spännande sätt, säger Maria Croon, styrelseordförande i Marknadsföreningen i Stockholm.

Marie har tidigare varit trainee på Bonnier/Dagens nyheter, affärsutvecklare på Bonnier Responsmedier Group och har även varit ordförande i branschorganisationen Svenska marknadsundersökningsföretag (SMIF). Hon är 39 år och har en magisterexamen i ekonomistyrning från Handelshögskolan i Göteborg, i kombination med studier i Media och kommunikation.

– Jag är jätteglad och ser fram emot att snart kliva på som vd för MiS. Känns riktigt roligt att kunna ta min passion för marknad, relationsbyggande och digital datadriven affär in i en ny kontext. Föreningen har redan en plats i mitt hjärta, då jag är långväga medlem och nätverksledare för Market Research & Insight, säger Marie Sommar.

-Det är en spännande tid i digitaliseringens era som i högsta grad påverkar våra medlemmar. Förändrade medielandskap, kund- och köpbeteenden och kommunikationsmöjligheter. Här har vi en viktig roll kring kompetensutveckling och värdefullt nätverkande för medlemmarna i det nya, fortsätter Marie.

Marie efterträder Francesca O’Brien Apelgren som efter 11 år på Marknadsföreningen i Stockholm lämnar för att bli vd i Sveriges Marknadsförbund. Marknadsföreningen i Stockholms främsta roll är att vara en mötesplats inom kompetensutveckling för professionella inom marknadsföring,kommunikation, PR och media. Idag har föreningen ca 2500 medlemmar.