Marcus Bjärneroth blir Nordic Marketing Director på Garmin

Garmin Nordic har anställt Marcus Bjärneroth som ny Nordic Marketing Director. Han tillträdde den 1 december och ersätter Paal-Erik Dalaasen.

Marcus kommer närmast från Brandon Puma där han ansvarade för affärsutvecklingen,
sponsring och event som Volvo Ocean Race, Swedish Open och STCC. Tidigare har han jobbat som marknadsförare inom hård och mjukvara, VD på market research bolaget Reflect och innan det affärsutveckling på A-Com bolaget Nordisk Media Analys.

– Jag har ett djupt teknikintresse och tycker det är otroligt spännande med ett så starkt varumärke som Garmin, säger Marcus Bjärneroth.

– Dessutom både golfar, jagar och seglar jag så Garmin var ett logiskt val för mig eftersom jag redan har god kännedom om produkterna, fortsätter Marcus.

Garmin som är ett amerikanskt bolag har funnits i över 25 har hög kännedom när det gäller moderna tekniska lösningar för den aktiva människan. Produkterna som Garmin erbjuder är högkvalitativa lösningar er inom flera olika segment till flera olika målgrupper.

– Inför 2016 ser vi fram emot många spännande produktlanseringar med nyheter inom bland annat healthcare, fitness och wellness samt outdoor, jakt, golf och trafiksäkerhet. Dessutom kommer det en stor satsning inom actionkamera segmentet, förklarar Marcus.

– Marcus har djup kunskap i både marknadsföring och försäljning samt en framsynthet som krävs i dagens snabba och förändringsbenägna arbetsklimat, säger Jan-Åke Arenäs, VD på Garmin Nordic.

– Marcus kommer utifrån med nya ögon som kompletterar vårt starka marknadsteam och det kommer hjälpa både Garmin och våra återförsäljare att synas snabbare och bredare i alla våra segment, avslutar Jan-Åke.