“Människan kommer att dö ut om 100 år” varnar forskare

Enligt en forskare kommer människan att dö ut om bara 100 år på grund av föroreningar, överbefolkning och växthuseffekten.

Den här allvarliga prognosen kommer från australiensiska mikrobiologisten Doktor Frank Fenner som redan år 2010 summerade sin forskning. Hans forskning har nyligen återupptäckts av skribenten David Auerbach som specialiserar sig på fysik och ingenjörstekniker samt skriver kolumnen Bitwise för tidningen Slate Magazine.

I Davids artikel kritiserar han G7-mötet som enligt hans bedömning inte resulterade i någon markant förändring som kan vända den negativa effekten vi skapat för vår planet.

Enligt forskare och David har det nu gått för lång tid utan att världen jobbat proaktivt för att vända de negativa konsekvenserna våra liv har på planeten. Bara senast nu i Bonn, Tyskland, misslyckades några av de största regeringarna att komma överens om, enligt forskarna, en hållbar plan.

https://youtu.be/gkM2rqtBYwU

Eftersom de inte kunde komma överens om att förändra den påverkan vi har på växthuseffekten innan år 2030 kommer planeten att öka sin temperatur med +2,6°C. Detta kan verka lite men har en enorm effekt på vårt klimat.

När G7-mötet uppmanade alla medverkande länder att reducera sina utsläpp till noll inom 85 år svarade forskarna med att det är “alldeles för sent”, skriver David Auerbach. Enligt honom och forskarna kommer vi att få se långt innan så enorma klimatförändringar att det kan riskera att förgöra människan. “Med bara en ökning till 5°C kommer vi att få uppleva floder, svält, torka och massdöd”. “Även bara en ökning om 2°C kommer att resultera i att havet höjs med en meter och det resulterar i att miljontals kommer att behöva fly sina hem.” Enligt David räcker inte målet att försöka hålla klimatförändringarna under 2°C.

Läs också: Fler regniga dagar under sommaren och varmare vinter visar statistiken för Sverige

Det räcker alltså inte att källsortera eller bara ta bilen några gånger i veckan. Enligt forskarna och David Auerbach krävs det en gedigen insats från världens alla hörn för att förlänga vår tid här på jorden.

Bara de senast 12 månaderna har varit de varmaste sedan vi började mäta. Antarktis har haft två värmerekord under mars månad och Guinea, Ghana, Venezuela och Laos har alla slagit värmerekord.

Enligt Professor Adam Scaife som jobbar med klimatförändringar på Met Office “There’s a pretty good chance of the global record being broken this year.” Tidigare i år visade det sig att år 2014 var det varmaste året för vår planet men så som det ser ut nu kommer 2015 att slå det rekordet.

Läskig information som David kommer med men också något att tänka på nästa gång vi väljer bilen istället för cykeln till jobbet.

Nu ska inte vi på Dagensanalys.se bidra till någon masshysteri men artikeln är intressant ur flera synvinklar. Vi kommer absolut att få se en förändring i hur våra yngre generationer kommer att behöva omfamna vårt klimat. Efter oss har vi lämnat ett kaos som de blir tvungna att städa upp. Värderingar kommer att förändras och grön teknik kommer att bli ett måste. Hållbara energier likaså  och med det också en ny livsstil.

Det vi idag tar för givet kommer att vara lyx och det vi idag ser som lyx kommer att vara ett minne blott.

Företag, varumärken, produkter och tjänster vi bygger idag borde alla ha en miljökomponent som lyder “hur kan den här tjänsten eller produkten förbättra miljön?“. För det är så nästa generation kommer att välja. Inte för att de kanske alltid vill utan för att de helt enkelt blivit tvingade av våra tidigare val.