Manipulering av iPhones slår tillbaka mot Apple

Det påstås att Apple satt i system att göra din mobil långsammare baserat på batteriets livslängd. Alltså inte beroende på hur din mobil faktiskt presterar. Allt för att tvinga användarna att köpa ny mobil. En PR- och marknadsföringsmardröm.

Apple har, enligt pressen, med flit gjort mobiltelefoner långsammare så att du ska vilja köpa en ny.

Nyheten tvingade Apple att erbjuda batteribyte som kompensation vilket nu lett till att färre väljer att köpa en ny mobil, eftersom de fått ett färskt batteri och mobilen fungerar lite längre. Apple har nu blivit tvungna att flagga för att deras vinst under första kvartalet kommer att vara mycket lägre.

Med andra ord har Apple gjort en fin produkt men med inbyggd self-destruct i syfte att tvinga användarna att oftare köpa en ny mobil.

Frågan är bara hur detta kommer att slå på den långsiktiga försäljningen när nu användarna känner sig lurade.

Prata om en PR- och marknadsföringsmardröm. Hur kan man få tillbaka förtroendet efter ett sådant här avslöjande. Eller prioriterar vi vår konsumtion över allt annat, att vi inte riktigt bryr oss för att vi gillar att köpa nytt hela tiden.

Jag vet att jag tänker köpa en Android som min nästa mobil för att slippa strulet. Tror fler här på vår redaktion planerar samma köp.

Här kan du läsa mer och här.