Managementkonsultbolaget Autopista storsatsar på e-commerce

I våras berättade branschmedia om Autopistas rekryteringar där bland annat Frippe Stenberg, tidigare bland annat marknadsdirektör på Tele2 och marknadschef på Svenska Spel, anslöt som senior konsult och partner. Nu tar Autopista nästa steg och rekryterar in två nya partners med mångårig erfarenhet av e-commerce på styrelse- och ledningsgruppsnivå.

Tobias Mattsson har levt och andats e-commerce i snart tjugo år. Med bakgrund som bland annat vd på NordicFeel och Rapunzel of Sweden samt Europeisk försäljningschef på Albumprinter har Tobias egenskaperna att förflytta bolag i rätt riktning mot tillväxt och uppköp.

Carl Borg har fötterna djupt rotade i IT och därifrån gjort en spännande resa från Connecta, Ericsson via HP till Gant där han ansvarat för IT- och digital strategi och förändring i hela bolaget, samt suttit i den globala ledningsgruppen.

Nu väljer de båda att ansluta till Autopista för att stärka bolagets erbjudande inom e-commerce.

Tobias Mattsson – vad ska företag inom e-commerce tänka på idag?
– Förstå vad du mäter och hur du kan använda det för att stärka din affär.

Kan du ge något konkret exempel på hur du menar?
– Det innebär att det är lätt att gå vilse i all data och siffror som en e-commerce-verksamhet samlar in idag. I många fall är det ett fåtal KPI:er som faktiskt är relevanta och då gäller det att förstå hur de mäts och hur de ska tolkas.

Carl Borg – vad tar du med dig från Gant som andra kan dra nytta av?
– Självklart det som Tobias Mattsson nämnde tidigare med tydliga enkla mätningar och mål. Vi jobbade mycket med det på Gant. Mål som alla kan ta del av, förstå och leverera emot, oavsett funktion. Det andra är kundfokus. Att skapa en rik kundupplevelse över alla kanaler. Men detta kräver ett omtag hur man jobbar med sina produkter och hur man organiserar sig.

Vad menar du med omtag kring produkt och organisation?
– Att man skapar sina produkter för sina digitala kanaler direkt och inte när de redan är klara. Nya försäljningsmodeller kräver nya sätt att jobba. Nya sätt att jobba kräver ny organisation. Här kan vi, jag och Tobias med vår erfarenhet komplettera vad vi på Autopista kan erbjuda.