”Man ska vara driven för sin idé, älskar det man gör och peppad på att vilja genomföra den”

Hillevi Lindelöf är ny regionchef för Region Nord av tävlingen Venture Cup. Hennes uppdrag är att hjälpa nya företagare satsa på sina affärsidéer genom en riksomfattande tävling.

”Jag älskar att se drivna människor som satsar allt på något som de vill göra. Jag gillar själv att få saker att hända”, säger Hillevi Lindelöf som efterträder Oskar Riby som regionchef för Venture Cup Nord. Oskar Riby kommer istället att arbeta med ekonomi för Venture Cup över hela landet.

Hillevi Lindelöf är utbildad fysioterapeut och har tidigare även jobbat med olika startup-bolag vid inkubatorn Uminova Innovation.

”Fast nu senast har jag jobbat med Venture Cup som utbildningsansvarig så jag har bra inblick i verksamheten”.

Stöttar affärsidéer

Venture Cup delar varje år ut 1, 8 miljoner kronor i olika tävlingar om bästa affärsidé, pitch och affärsplan.

”Genom tävlingarna får företagarna feedback via en jury från akademin och näringslivet och utbildning via vårt professionella nätverk. Det är mycket uppskattat”, säger Hillevi Lindelöf.

”Antal tävlanden här i Nord brukar vara omkring 100 stycken varje år. Just nu är det inne med digitala företag och de som tar fram appar för digitala lösningar”, fortsätter hon.

Några digitala företag som varit med och tävlat nyligen i Venture Cup är Content Central som är en digital plattform för frilansjournalister, MoveMate som tagit fram en intelligent träningsmaskin som gör träningen ännu bättre och Svenska Resebloggar som är Sveriges största bloggportal för resebloggar. 2014 – 2015 deltog 148 entreprenörer i Venture Cup Nord med 98 affärsidéer.

Driven och tro på sin idé

De som vill gå långt i tävlingarna brukar vara företagare som bestämt sig för att verkligen satsa på sin idé.

”Man ska vara driven för sin idé, älskar det man gör och peppad på att vilja genomföra den. Det ska vara något mer än att bara vilja tjäna pengar”, förklarar Hillevi Lindelöf.

”Ett bra team är också viktigt och att man har en väl genomtänkt idé som är hållbar,” fortsätter hon.

För den som vill vara med i årets tävlingsomgång är 6 oktober ett viktigt datum då inlämning för bästa affärsidé och pitch äger rum. De som vill tävla om bästa affärsplan ska också sikta på 10 november då inlämning sker för den tävlingsdelen.
Läs mer om tävlingen på Venture Cups webb.

> Läs mer här