Making Waves och Great Works går samman

Digitala byrån Making Waves och affärsutvecklingsstudion Great Works, båda delar av byrånätverket The North Alliance, går samman och skapar ett gemensamt globalt erbjudande inom digital affärsutveckling.
-För att bli branschledare idag, behöver man vara digital. För att komma dit behöver traditionella företag arbeta i två parallella processer där man å ena sidan arbetar med att digitalisera den befintliga affären samtidigt som man arbetar för att identifiera, utveckla och testa morgondagens potentiella intäktsströmmar. I båda processer krävs djup teknisk kunskap och förståelse och genom att gå samman med vår systerbyrå Making Waves kan vi erbjuda våra kunder hjälp på hela resan, och inte stanna vid en ide eller en prototyp, eller bara bli en strategileverantör säger Magnus Wålsten, medgrundare av Great Works.
-På Making Waves har vi lång erfarenhet av att designa, bygga och vidareutveckla komplexa digitala lösningar för våra kunder. I den digitalisering som sker upplever vi ett kraftigt ökande behov av digital rådgivning där våra kunder behöver hjälp med att identifiera och prioritera digitala initiativ utifrån hur de mest effektivt bidrar till affären. Genom att i Sverige gå ihop med Great Works, och i Norge starta deras Creative Business Studio som ett nytt erbjudande, kan vi hjälpa våra kunder med både digital affärs- och produktutveckling, säger Jonathan Pettersson, koncernchef på Making Waves.
Sedan byrånätverket The North Alliance bildades i januari 2014 har gruppen växt med fler bolag på flera marknader för att svara på företagens ökade behov för digital och teknisk kompetens. I och med sammanslagningen startar nu Making Waves upp Great Works som ett nytt affärsområde i Oslo, med bibehållet varumärke.
Making Waves, som under förra året slogs samman med det svensk-amerikanska bolaget Nansen, är verksamma inom design, teknik och digital produkt- och tjänsteutveckling och har runt 450 anställda i Sverige, Norge, Polen och USA . Making Waves jobbar bland annat med Norgesgruppen, Coop, Getinge, SATS Elixia och Choice.
Great Works är konsulter inom digital affärsutveckling och identifierar, utvecklar och accelererar framtida affärsområden för sina kunder. Great Works arbetar bland annat med Danica Pension, Absolut Vodka och SAS.