Majoriteten användare ser inte fram emot Facebooks Live Video

Enligt en ny studie från YouGov och Huffington Post så är Facebooks nya stora grej – Live Video – inte något som påverkar användarna nämnvärt. Övriga resultat visar också att amerikanska Facebookare inte längre är så intresserade av att statusuppdatera alltför ofta, heller. Har Facebook en kreativ kris?

Hela 77 procent av de tillfrågade amerikanarna i studien (som undersöker attityder till Facebook) tänker inte använda nya Live Video. Faktum är att 59 procent av dessa inte ens hade hört talas om den nya funktionen, som går ut på att kunna streama videoklipp i realtid från mobila enheter direkt in i nyhetsflödet.

Dessa resultat kommer samtidigt som det alltmer rapporteras om ett kreativt tapp bland Facebookanvändarnas statusuppdaterande. Det verkar som om allt färre delar med sig av sitt personliga liv på sidan – istället använder man den som en portal för vidare surfande och nyheter från världen.

Läs mer: Facebooks nya kameraapp ska få oss att dela statusar igen

Live har hårdlanserats som ett resultat av dessa – samma sak med kameraappen som det ryktas om – men det är oklart om det räcker för att fånga den “vanliga” användarens uppmärksamhet och öka deras kreativitet. Resultaten från denna (relativt lilla) undersökning verkar inte peka på det.

Men, som Huffington Post själva skriver – bara för att människor säger nej till en idé, behöver det inte betyda att Facebook inte kan tvinga dem att ändra åsikt. Skulle du verkligen delat foton på mat och bebisar för kompisen från Australienresan online för 15 år sedan?