Magento lanserar Progressive Web Applications

Appens glansdagar är över anser Adobe-ägda Magento nu lanserar Progressive Web Applications.

Enligt en undersökning av Forrester visar det sig att bara 10 procent av deras kunder använder deras app för att genomföra ett köp. Därför lanserar nu Adobe-ägda Magento nu Progressive Web Applications, som låter företag skapa en ny generation av webbapplikationer.

Enligt Adobe Analytics Holiday Report står mobila enheter i dag för mer än hälften av all webbtrafik. Det är därför inte förvånande att allt fler företag satsar på att ta fram appar för att tillhandahålla en stark upplevelse i mobilen. Samtidigt är apparna dyra att utveckla, utan att för den delen vara konsumenternas förstahandsalternativ. Enligt Adobe finns lösningen i gränslandet mellan den traditionella appen och mobila hemsidor.

– Det är lätt att bländas av apparnas potential. Statistik visar att bara de allra största, globala företagen i själva verket tjänar på att utveckla en dyr app. Företag bör i stället fokusera på att tillhandahålla en fullvärdig ”app-upplevelse” i webbläsaren, säger Imran Afzal, marknadschef för Adobe i Norden.

Läs mer om Progressive Web Applications här.