Magento får access till Amazon och Google

Under Summit EMEA i London visade Adobe-ägda företaget Magento flera lösningar som syftar till att hjälpa företag att förbättra kundernas köpupplevelse.

Bland de många nyheterna återfinns bl.a. integrationer från Magento Commerce till Amazon Sales Channel och Google Shopping ads Channel.

Uppdateringarna till Magento Commerce ska bidra till att göra verklighet av vår vision som handlar om att företag i alla storlekar ska kunna erbjuda bra och personliga upplevelser vid varje interaktion med kunderna. De nya integrationerna med några av världens största e-handelsplattformar kommer att ge e-handlare de nödvändiga verktygen för att växa och få fler lojala kunder, säger Brian Green som är Head of EMEA Commerce business unit på Adobe.

Direkt access till Amazons globala marknadsplats

Med integrationen till Amazon Sales Channel kan e-handlare ansluta sig till Amazon Marketplace. Företag kan även göra sin befintliga Magento-lösning till det centrala verktyget för e-handelsaktiviteter genom att integrera den med olika Amazon-konton och regioner.

Utöver integrationen till Amazon Sales Channel har Adobe också presenterat Branded Stores for Amazon Sellers, som bland annat innebär att e-handlare snabbt kan ”skala upp” i samband med viktiga shoppingdagar som exempelvis Black Friday , utan att behöva investera i extra infrastruktur.

Fler features:

● Med den nya integrationen kan Amazons data utnyttjas så att produktinformation synkroniseras med Magento. Om ett företag exempelvis säljer en tv-spels-konsol men lanseringsdatumet inte framgår i Magento, kommer Amazon Sales Channel få den informationen från Amazon och lägga till den i Magento-katalogen.

● Med Amazon Sales Channels kan företag använda automatiserade prissättningsregler för att öka chansen till försäljning. Priserna kan exempelvis justeras dynamiskt, så att de ligger i nivå med konkurrenters priser.

● Magento Commerce-kunder kan nu få en ännu bättre förståelse av kundbeteende genom en integration till Adobe Analytics.

● Med nya Pagebuilder, kan hemsidan uppdateras mycket snabbare – utan behov av hjälp från IT-avdelningen.