LRF Media investerar i SEO-byrån Brath

LRF Media förvärvar 60 procent av Brath AB, byrå inom digital marknadsföring. Brath har 25 anställda och kontor i Örnsköldsvik och Stockholm.

Det här är en viktig affär på alla sätt, Brath stärker vårt utbud och bidrar till vår transformationsresa, de blir motorn i alla våra kanaler, säger Ann Henriksson, VD, LRF Media.

Brath startades 2012 och är specialiserade på digital marknadsföring, både organiskt med SEO, sökmotoroptimering, och med köp, SEM, sökordsannonsering.

Med LRF Media i ryggen ska Brath växla upp tillväxttakten, från årets 24 miljoner kronor i omsättning till det dubbla inom en treårsperiod.

Vi vill växa med integritet, och göra det som vi tycker är rätt. För oss är det lika viktigt att vi som jobbar här växer, som att företaget gör det. Nu vill vi växa fortare och då är LRF Media rätt för oss, säger Magnus Bråth.

LRF Medias strategi är att växa med förvärv och nya affärer utifrån innovation och journalistik. De redaktionella varumärkena ATL, Land och Land Lantbruk är mediehusets bas, men man har också investerat i startupbolaget Skira, och Ehandel, Nordens största mötesplats för e-handeln. Bland varumärkena finns också AGFO och kommunikationsbyrån Brid, och nyligen lanserades handelsplatsen LandShopping och onlinetjänsten Land Utbildning.

De tjänster Brath erbjuder är efterfrågade på marknaden, och vi ser stora synergier med bland annat Ehandel och Brid. Brath kommer att tillföra kompetenser som kommer att ha avgörande betydelse för alla våra varumärken framåt, säger Ann Henriksson.