LRF Media har sålt nio stora titlar till Bonnier

Den enes död, den andres bröd brukar det heta – LRF Media, som drabbats av miljonförluster säljer nu nio av sina kanske bästa tidningstitlar till Bonnierkoncernen.

De nio titlarna från LRF Media går nu över till två olika delar av Bonnierkoncernen: Bonnier Tidskrifter som tar över Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin och Hembakat. Köpenhamnbaserade Bonnier Publications plockar på sig de historiska titlarna Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria.

Läs mer: Chefer lämnar Bonnierskeppet – dagspressdrottningen Gunilla Herlitz och marknadschefen Pär Roosvall försvinner

LRF Media har försökt satsa hårt på marknaden under de senaste åren med de ovan nämnda tidskrifterna, men drömmarna grusades och slutade bland annat i stora förluster, sparkrav och en VD:s avgång. Istället satsar man nu på de klassiska LRF-titlarna Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL.

Medan en annan kan glädjas åt att seriösa historiska magasin som Populär Historia och Militär Historia kommer att fortsätta, så är det kanske lite tråkigt att hela marknaden i allt större utsträckning domineras av en enda spelare.