Lotta Edling ny chefredaktör för Dagens industri

Lotta Edling har idag utsetts till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens industri av tidningens styrelse. Hon efterträder Peter Fellman som efter drygt sex år lämnar sin befattning som chefredaktör vid årsskiftet för att i stället bli Dis korrespondent i New York. Lotta tillträder 1 januari 2016.

”Jag är övertygad om att Lotta Edling mycket framgångsrikt kommer fortsätta att utveckla och befästa Dagens industris unika position som landets främsta affärstidning. Di har under Peter Fellmans ledning satt agendan för all näringslivsjournalistik både på papper och digitalt, säger Tomas Franzén, styrelseordförande i Dagens industri.

Lotta Edling, som har varit redaktionschef på Di sedan 2009, tillträder som chefredaktör 1 januari 2016. Hon har en gedigen erfarenhet som journalist och redaktionell ledare på Affärsvärlden, Ekonomi24 och Veckans Affärer.

”Jag är mycket stolt och glad över möjligheten att få leda Dagens industri in i en ny spännande tid. Dagens industri har en fantastisk ställning, ett urstarkt varumärke och en viktig röst i svenskt näringsliv. Jag ser fram mot att, tillsammans med många duktiga medarbetare, stärka denna position genom att utveckla och förnya vår journalistik och vårt erbjudande till läsarna i alla våra olika kanaler”, säger Lotta Edling.

“Jag är glad att kunna lämna över till Lotta och är säker på att hon kommer att ta Di vidare mot fortsatta framgångar. Jag är också stolt över att vi stärkt vår position inom näringslivsjournalistiken på alla våra plattformar, inte minst inom konferensverksamheten. Nu ser jag fram emot att få förverkliga en långvarig dröm att jobba som korrespondent i New York och hoppas även på det sättet kunna vara med och bidra till Dagens industri framöver” säger Peter Fellman.

”Jag har jobbat nära med både Peter och Lotta under många år och vet att chefredaktörsbytet borgar för en fortsatt kontinuitet. Utmaningarna är många, men Dagens industri har en sådan speciell ställning både bland läsare och annonsörer att möjligheterna att fortsätta att utveckla tidningens innehåll och tillgänglighet är enorma”, säger Gunilla Herlitz, VD på Dagens industri.

Dagens industri ingår i affärsområdet Bonnier News tillsammans med Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad och Bold Printing.?