Loopia satsar på e-handel

Webbhotellet Loopia lanserar en komplett frakt- och betallösning för e-handelslösningen WooCommerce, i samarbete med frakttjänsten Stidner och betalningsleverantören Payson.

Här nedan kan du läsa deras pressmeddelande:

– Vi vill hjälpa företag att komma igång på webben och öka sin närvaro online. En webshop är idag en viktig del av detta i och med den kraftigt växande näthandeln. Genom det nya samarbetet har vi gjort det enklare att starta en webshop med både shop, betalning och frakt i samma paket, säger Jimmie Eriksson, VD på Loopia.

Att erbjuda rätt betalsätt till sina kunder är viktigt för såväl etablerade som nystartade e-handlare. Med kassalösningen för WooCommerce kan företagare låta sina kunder välja bland flera betalsätt via Payson som kort, internetbank, faktura, med mera.

– Med vår lösning Payson Checkout väljer konsumenten själv hur denne vill betala och därmed minskas risken för övergivna varukorgar när betalsätt saknas eller upplevs som osäkra. E-butikerna kommer också igång väldigt snabbt vilket vi tror värderas när man ska starta en verksamhet, säger Per Bodell, VD på Payson.

Kassalösningen gör det också möjligt att välja fraktmetod bland flera olika leverantörer och det utlämningsställe som kunden själv önskar.

– Just frakt och leverans är viktiga delar att se över som e-handlare. Med vår kassalösning för WooCommerce kan e-handlare erbjuda flera alternativ av speditörer och valfritt postombud. Det kan fungera som ett starkt säljargument för en butik på nätet, säger Dennis Svensson, VD på Stidner.