Löneligan som ska få oss andra att skämmas

Av någon besynnerlig anledning ska Dagens Media och Resumé varje år hylla de som toppar Löneligan, så att resten av oss kan skämmas.

Och jag fattar att det ger klick men det gör ju porr också. Varför tassa runt gröten när ni vill porra-till innehållet? Gå all-in istället!

Så här skrev jag om Löneligan 2018 och det är lika aktuellt för Löneligan 2019

Hur kommer det sig att Lotta plockar ut 3,3 miljoner kronor i lön när du själv bara fick 320 000? Är hon verkligen så mycket smartare än vad du själv är? Vad är det Lotta lyckats klura ut som du uppenbarligen inte fattat? Eller är det bara så att du är dum i huvudet? För du vet väl att smarta tjänar hög lön och korkade, ja de får leva på brödsmulorna som de smarta lämnar efter sig.

Det är en stor klyfta mellan pöbeln och rikefolket som Resumé och Dagens Media hyllar. Se så duktiga de är och se vad vi andra går miste om. Vi måste alla vara riktigt korkade eftersom vi själva inte kan dra in kosingen.

Vakna upp och fira att vi lämnat dåtiden!

Nästa år istället hylla de lyckliga, uppfinnarna, de som fattade modet eller  de som drog igång en egen grej. Varför inte hylla Pekka som uppfann den där prylen som nu gör att vi slipper mojänga på jobbet. Här finns det många att hylla och som vi kan se upp till och få inspiration av. Och dem hittar vi inte i Löneligan från ”50-talet”.

Eller som man säger i Finland – Små stjärnor lyser också i mörkret.